Om företaget

Eva Robild är frilansjournalist och författare och driver företaget Robild Reportage AB i Höganäs.

Foto: Eva Robild
Foto: Eva Robild

 

Sedan 2011 är jag redaktör för tv-programmet Trädgårdstider på SVT. Det innebär att jag är innehålls- och faktaansvarig, samt ansvarar för web- och facebookmaterial. Jag skriver också reportage till olika månads- och veckotidningar.

Jag har skrivit ett 20-tal böcker , framförallt om trädgård, men även om stresshantering. Boken Odla i pallkrage är en stor succé med över 30 000 sålda exemplar bara i Sverige. Jag har även skrivit en bok om mina hemtrakter, Kullabygden – Utsikter, omvägar och nya insikter. I Örtte & huskurer skriver jag tillsammans med naturläkare Mette Bohlin om hur man kan använda örter för att stärka det friska och bota enklare åkommor och sjukdomar.

Jag håller föredrag om såväl trädgård som om Kullabygden och stresshantering.

Syftet med hemsidan/e-butiken är att kunna sälja mina böcker, även sådana som jag har kvar exemplar av men som är slut hos förlaget.  Jag säljer också ut begagnade böcker ur mitt trädgårdsbibliotek.

Jag fotograferar mycket, både till sociala medier samt till reportage, men samarbetar också med olika fotografer samt gör webfilmer (du hittar dem på Youtube). Jag finns på Facebook, Twitter och Instagram där du kan följa mig under namnet robilde.

CV i korthet:

Journalisthögskolan i Göteborg 1984-1986.

Helsingborgs Dagblad 1986-1997.

1997- frilansjournalist.

Vidareutbildning:

Kreativt skrivande (Fojo), Porträttjournalistik (Fojo), Quark Express (Pressinstitutet), Perennakurs (Peter Gaunitz), Ritkurs (Trädgårdsakademin), Grunderna i photoshop (Högskolan i Jönköping), Växtmedicin & Naturkommunikation (Charlotte Wallenborg/The Willow Tree).

Övrigt:

Medlem i Författarförbundet, Svenska journalistförbundet, Gröna Pennklubben, Författarcentrum Syd, Sällskapet Nellorna.

För mer information om hälsa och stresshantering, se Stressa Ner.